Theo Outhuijse

Drums

Theo is al ruim vijftig jaar actief als drummer, waarvan een kleine 25 jaar op professionele basis. In 2014 is hij gestopt als beroepsmuzikant, maar nog wel zeer actief. Hij speelde met o.a. James Harman, Gene Taylor, T-Model Ford, Pat Savage en de Tinez Roots Club. Tourde met Tony Vega, Jenny Kerr Band, Dudley Taft en DieDra Ruff.
Zijn vaste bands waren o.a. MarbleTones, Little Steve and the Big Beat, Johnny Clark and the Outlaws, Black Top en Definition of MadMen.

Theo is tweemaal genomineerd (2010 en 2014) in de categorie Beste Drummer bij de DBF. Ruim zes jaar was Theo ook docent slagwerk bij de Popschool Harderwijk.
Theo heeft al een aantal gigs met Firehouse Mama meegespeeld als invaldrummer. Aangezien hij nu als filmmaker en componist bezig is, hadden we niet verwacht dat hij nog eens vast in een band zou willen drummen. Maar door de invalgigs bij Firehouse Mama ging het toch weer kriebelen om de drumstokken ter hand te nemen. Toen wij met onze zoektocht naar een drummer bezig waren, gaf Theo aan graag met ons te willen gaan spelen.

We hebben verschillende drummers op bezoek gehad, maar Firehouse Mama kan niet om Theo als drummer en als mens heen. Wij zijn dan ook
heel blij dat hij Firehouse Mama komt versterken. Let’s go for it …………. !!!