Aldy Mulder

Hammond & Keys

Nadat ik in Amersfoort op een bluesfestival een leuke band (Brother Jake) had gezien met een toetsenist die op een echte Hammond zat te spelen (Bennie Veldman !!!) was ik verkocht….. Ik moest en zou ook leren spelen op zo’n ding.

Eerst maar eens een Yamaha keyboard aangeschaft en nadat ik met pijn en moeite drie akkoorden kon spelen belde mijn broer op of ik in een band wilde spelen en zo kwam ik bij BURPPP, een coverband die o.a. nummers van De Dijk, Van Dik Hout, The Golden Earring en Tina Turner speelde. Deze band ging uit elkaar en vervolgens werd Touchwood opgericht. Ook een coverband met twee zangeressen erbij. Deze band had een behoorlijk Commitments gehalte. Nummers als Hard To Handle, Mustang Sally enz, werden met veel plezier gespeeld.

Net als de band was ook de Yamaha inmiddels ingeruild voor een echte Hammond met Leslie !!!

Na dit muzikale avontuur volgden nog wat andere coverbandjes (o.a. Joe Six Pack) maar mijn interesse in de blues was inmiddels dusdanig gewekt dat ik The F.O.G Bluesband ben begonnen (later J & The F.O.G Bluesband).

Met deze band heb ik ruim tien jaar in diverse bezettingen gespeeld in café’s en op festivals en een erg leuke tijd gehad.

Helaas….aan alles komt een eind en zo ook aan mijn deelname aan The F.O.G Bluesband. Maar dat betekent ook dat er weer een nieuwe uitdaging ligt en dat is Firehouse Mama, de band waarmee ik hoop weer veel op te gaan treden!!!

Mijn muzikale voorkeur is vrij breed maar bands als Deep Purple (vooral Jon Lord), Whitesnake, Steppenwolf, Walter Trout en Rainbow lopen als een rode draad door mijn leven.

Ook heb ik de dames in de muziek ontdekt en ben inmiddels groot fan van Jo Harman en Beth Hart.