Dwain van Dijk

Drums

Hi there, ik ben Dwain. Ik ben een muziekgek in hart en nieren!
Gek op blues, rock, metal, jazz, bijna alles…….. Mijn grootste invloeden zijn AC/DC, Rolling Stones, King of the World, Golden Earring, Gov’t Mule, Black Crowes, Iron Maiden, Norah Jones, en nog wel een paar…….. en ben gek op trommels, bekkens en alles wat er met drummen te maken heeft.

Na verwoede pogingen gitaar te leren spelen ben ik op 16 jarige leeftijd begonnen met drummen; leren spelen met country, rock, metal en blues. Ik heb nog wel een jaar les gevolgd, maar spelen met mensen in een oefenruimte was toch veel leuker………
Na wat verschillende pogingen heb ik met kroeggenoten mijn eerste echte serieuze bands gevormd: Raincheck en The Big Boys & The Foottappers. We hadden veel succes en veel optredens in binnen- en buitenland. Een mooie tijd!

Vervolgens speelde ik bij de Lynyrd Skynyrd tribute band “Skinner”, te gekke muziek, heerlijke puntig, goede hook, goede swing. Hierna kwam AC/DC tribute band Crazy/Daisy, geweldig om te spelen, rauw, eerlijk en recht op de bakkes, paste precies.
Sinds 2018 drum ik bij bluesband Barnfind, doe af en toe mee met wat losse projecten in diverse muziekstijlen. Ik kan moeilijk nee te zeggen als het op muziek maken aankomt.

En dan nu, Firehouse Mama, hoe tof is dat?! Ik werd getagd op Facebook bij een bericht “drummer gezocht”, checkte hun pagina en wat filmpjes en dacht: ja daar wil ik bij spelen! Te gekke band, te gekke muziek en ook nog eens toffe mensen om mee te spelen. Op naar veel te gekke optredens en mooie herinneringen!

Tot snel!