Joost Drost

Bassguitar

Mijn muzikale carrière is na  2 jaar blokfluitles op de basisschool begonnen met gitaarspelen op ongeveer 11 jarige leeftijd. Mijn oudste zus had ooit gitaarles gehad en had een spaanse gitaar, en mijn oudere broer had al vrij snel daarna een elektrische gitaar. Met 2 gitaren in huis wil je op die leeftijd ook wel eens proberen of je wat kan spelen; ik vond het leuk en kocht toen al snel mijn eerste elektrische gitaar . Een ondefinieerbaar model van het merk ‘KINOR’. Vergelijkbare gitaren werden toen zelfs via postorderbedrijf wehkamp verkocht. De kwaliteit was matig maar dat mocht de pret niet drukken.

Vanaf mijn 16e jaar, en al 2 elektrische gitaren verder, speelde ik in de plaatselijke  coverband ‘FAKE’. Repertoire ging van Deep Purple tot met Toto. Maar we speelden ook een aantal nummers van de toenmalige band van Harry  Muskee; geheten  MUSKEEGANG, later simpelweg verkort tot MUSKEE.

In mijn gitaarspel zat echter na enkele jaren weinig progressie meer. Ondertussen ontdekt dat ik basgitaar spelen ook wel erg leuk vond en vanaf mijn 18e had ik ook al een basgitaar waar ik regelmatig op speelde.

Met de leden van FAKE hebben we in die tijd veel concerten van  MUSKEE bezocht. Hoogtepunt was dat we zelf mochten spelen in Grolloo op het 25 jarige jubileumfeest van Harry als beroepsmuzikant. Op dat zelfde feest speelde ik ook nog in een gelegenheidsformatie op de basgitaar, en met o.a. mijn broer op gitaar ,een aantal oude nummers uit de Cuby and the Blizzards periode.

Na een aantal jaren niet meer in een band te hebben gespeeld werd ik in 2000 gevraagd  om te komen bassen in een nieuw op te zetten coverband met een drummer, gitarist en zangeres. De band werd gedoopt tot APPROVED.

Deze band hield na een jaar of 5 op te bestaan. Hierna terecht gekomen bij de nog steeds bestaande coverband Gans Anders; een ‘iets’ andere coverband met een saxofoniste en achtergrondzangeressen .

Hiernaast eind 2013 gevraagd om een keer te jammen met wat plaatselijke jonge muzikanten; dit pakte verrassend leuk uit, muzikaal klikte het meteen en rockcoverband PACKAGE DEAL was geboren. Hiermee een aantal leuke concerten gedaan met als hoogtepunt in mei 2016 spelen in het voorprogramma van Dilana Smith.

Grote wens was echter nog steeds om eens in een bluesband te spelen. Hier al langere tijd min of meer naar op zoek geweest maar in mijn regio niets geschikts gevonden. Tot……ik eind 2016 de oproep van FIREHOUSE MAMA voorbij zag komen…….

Een nieuwe leuke stap in mijn muzikale carrière.  En muziek maken is en blijft geweldig !Het mooie vind ik dat je blijft groeien; je wordt alleen maar beter, nooit slechter…

Hold on tight to the blues!